Des de 1959 educant persones lliures

AFA. ©Escola Pompeu Fabra de Barcelona

Activitats per a menuts i més grans

Les Extraescolars del Pompeu!

Sovint es dóna el fet de què el grup d’activitats que anomenem paraescolars o extraescolars es conforma d’un conjunt de propostes que, malgrat que s’oferten fora del sistema formal, estan adreçades a l’aprenentatge de continguts molt propers als de l’escola (informàtica, música, plàstica, llengües estrangeres, etcètera).

En aquestes activitats, el temps lliure és únicament el marc en què es desenvolupen. És a dir, s’ocupa una part del temps extraescolar en tasques d’aprenentatge que difícilment poden considerar-se temps de lleure i es cau en el parany de voler pretendre una funció de suplència de l’escola (amb activitats que ja estan garantides pel sistema formal).

En d’altres ocasions, el contingut de l’oferta d’activitats extraescolars resulta molt més proper a activitats pròpies del temps lliure (malgrat estar pensades i elaborades en coherència amb el projecte educatiu de centre, del qual en són complement). I això és el que es pretén amb el seguit de propostes que desenvolupem a continuació.

I és que, com cada any, l’Escola Pompeu Fabra, mitjançant la seva AFA, organitza un seguit d’activitats extraescolars amb l’afany d’oferir a les famílies, i en especial a l’alumnat, la possibilitat de gaudir d’una part del seu temps de lleure durant la setmana.

No caldrà dir, doncs, que des de l’AFA i l’Escola us animem a que ajudeu els vostres fills i filles a escollir allò que més els agrada i que entre tots podeu trobar la justa mesura entre allò que a cada infant li convé i allò que cada infant vol fer.

Recordeu, finalment, que les totes les activitats que es descriuen a continuació començaran a partir del primer dilluns d’octubre.

Ja us podeu inscriure a les activitats extraescolars des de la web.
Aneu-hi i mireu que tenim preparat pel curs 2019-2020.

LLISTAT D'ACTIVITATS PROGRAMADES
Desplegueu per saber-ne més de cadasquna

(*) Activitat amb possibilitat de sol·licitar les Subvencions del Pla de l’Esport Escolar (Oferta Esportiva per a infants i joves Curs 2019-2020)

Descarregueu el document per poder fer la inscripció. Disposeu també, al mateix document, dels calendaris amb els dies i horaris marcats de cada una de les activitats extraescolars.

Jocs Pre-Esportius* (P4 i P5)

AFA. ©Escola Pompeu Fabra de Barcelona

L’objectiu d’aquesta activitat no és altre que aprofundir en el desenvolupament motriu i perceptiu dels infants d’entre 4 i 5 anys. Mitjançant els diferents tipus de jocs (tradicional, cooperatiu, multicultural, sensorial, adaptat, ...), els més menuts continuaran treballant les diferents capacitats perceptiu-motrius, com ara el to muscular, la capacitat de relaxació, la respiració, la lateralitat, la locomoció, l’ús de l’espai i la coordinació òculo-manual, alhora que es podran introduir en la pràctica de diferents habilitats motrius bàsiques com ara els desplaçaments, els salts, els girs, les reptacions, les enfilades i un llarg etcètera. I tot això, jugant, jugant i jugant. I passant-t’ho molt i molt bé. I és que ... a qui no li vindria de gust jugar a tallar el fil, a arrencar la cua, a la cadena, a l’stop, a tocar i parar, a “la pesta alta”, a l’aranya, al mata-conills, a la xarranca, a “polis” i lladres, i/o arrencar cebes!!!

 • Horari: dilluns de 16:30 a 18:00 hores
 • Mensualitat (Curs 2019-2020): 23’00€

Musica't (P4/P5 i 1r a 3r)

 • Horari: dimarts (P4 i P5) / dijous (1r a 3r) de 16:30 a 18:00 hores
 • Mensualitat (Curs 2019-2020): 25'00€

A través de jocs, danses, cançons, van adquirint elements propis del llenguatge musical (el ritme, la pulsació, so/silenci…).
Al mateix es treballa l’escolta, el respecte i la sensibilització per la música i els instruments.

Escola d’Esports* (1r i 2n)

AFA. ©Escola Pompeu Fabra de Barcelona

Tots tenim el nostre esport preferit, però per saber quin és cal que primer els provem tots!! En aquesta activitat es proposa fer un recorregut per un bon nombre d’esports, a banda dels majoritaris futbol i bàsquet, per tal de què els nens de cicle inicial puguin esbrinar quin els agrada més i per què no ... quin se’ls dóna millor. Així doncs, a l’escola d’esports podran jugar a futbol i bàsquet, però també a handbol, hoquei, vòlei, esports de raqueta i tee-ball (pre-bèisbol). I tot jugant, seguiran progressant en el referent al seu control i la seva consciència corporal (ajust postural i lateral, organització de l’espai i del temps, control tònic), i en la consolidació de les habilitats coordinatives bàsiques, així com fer un primer tast de les específiques de cada esport (individual o d’equip). Tot plegat sense oblidar actituds i valors de responsabilitat individual, de relació amb els altres i de respecte a l’entorn.

 • Horari: dijous de 16:30 a 18:00 hores
 • Mensualitat (Curs 2019-2020): 23'00€

Teatre - Arts Escèniques (1r a 6è)

AFA. ©Escola Pompeu Fabra de Barcelona

Fent teatre aprenem, ens divertim, improvisem, fem creacions col·lectives i coneixem noves tècniques per comunicar amb la veu, amb el cos, amb la música, amb els silencis.

L´objectiu d´aquesta activitat és motivar els nens i les nenes a jugar amb els seus propis recursos: la imaginació, el cos i els sentits; i compartir aquest joc amb tot el grup. Per aconseguir aquest objectiu partim per una banda de l´expressió corporal, i per una altra d´exercicis teatrals que faran que els alumnes vagin entrant en una dinàmica de confiança i en un procés de complicitat amb el grup.

Després d’un treball inicial (tècnica vocal, expressió corporal, memorització, percepció de l’espai escènic i improvisació), combinat amb sessions més curtes d’altres disciplines com ara el clown o la dansa, es reparteix (a finals del primer trimestre o principis del segon ) el guió de l’obra que es treballarà, i comença el muntatge de les escenes.

A final de curs es farà una funció. Es tracta de què el grup acabi construint una peça teatral adequada a la seva edat però amb elements professionals com ara l’atrezzo, el vestuari i l’escenografia, que els faci vivenciar el teatre plenament i aconseguir que el dia de l’estrena se sentin veritables actors i actrius.

 • Horari: dimarts de 16:30 a 18:00 hores
 • Mensualitat (Curs 2019-2020): 25'00€

Anglès Creatiu (1r a 6è)

AFA. ©Escola Pompeu Fabra de Barcelona

Amb l’anglès creatiu no es pretén sinó l’ús de l´anglès de forma lúdica i divertida com a part integral de l´experiència de lleure que suposa una activitat extraescolar.
De fet, aquesta proposta es fonamenta, sobretot, en la conversa en anglès, en el dia a dia, utilitzant diferents recursos com ara jocs, contes i històries, cançons, representacions i d´altres activitats lúdiques. El mètode emprat és el d’immersió en la llengua anglesa; d’aquesta manera, els nens i nenes aprenen perquè comprenen, no perquè tradueixen paraula a paraula. Aquesta comprensió farà que es puguin expressar ràpidament en anglès (tot partint d´estructures senzilles i repetitives, fàcils d´identificar i d’aprendre).

En l’anglès creatiu, utilitzem històries i narracions amb personatges ben divertits i les treballem amb imatges, jocs gràfics, conversa i cançons. Optem per la conversa i utilització del llenguatge en directe entre els propis infants i els infants i els monitors/es, començant el curs parlant en anglès en un 50% durant tota la classe i pujant el percentatge a mida que va passant el curs.

Es tracta d´estimular l´interès per l´anglès, motivar el seu ús i proporcionar un contacte constant amb l´idioma mitjançant diferents recursos (jocs, contes, cançons, representacions, aventures i taller) més que no pas ensenyar-ne o aprendre’n d´una manera més tradicional.

Aquests recursos proporcionaran un context comunicatiu motivador per l´ús de la llengua on la creativitat, la imaginació, el joc i la diversió hi seran sempre presents, de manera que els infants adquiriran habilitats comunicatives en anglès tot gaudint i gairebé sense adonar-se´n.

Cadascuna de les activitats serà una experiència de contacte amb la llengua, on el nens rebran explicacions senzilles en anglès, en un context comunicatiu real similar al que es dóna quan van aprendre la seva llengua materna.

 • Horari: dilluns (1r a 3r) / divendres (4t a 6è) de 16:30 a 17:30 hores
 • Mensualitat (Curs 2018/2019): 35'00€

Gimnàstica, Ball i Acrobàcia* (1r a 6è)

AFA. ©Escola Pompeu Fabra de Barcelona

Gimnàstica, Ball i Acrobàcia, és una activitat d’equip on es crea una coreografia amb suport musical, que barreja ball i acrobàcia.
És un esport mixt, on poden participar nens i nenes en edats primerenques, que fomenta la formació i l’aprenentatge de l’esport. No es centra en la competició. Així, el que es pretén és que l’infant gaudeixi de l’esport i que comparteixi aquesta experiència amb la resta de companys.

Els aspectes tècnics que es treballen en aquesta extraescolar són:

  • Pel que fa a la Gimnàstica: tombarelles, rodes, verticals, remuntats, rondades i flic-flacs.
  • Pel que respecta a l’Acrobàcia: elevacions (element acrobàtic on un grup de 4 nens i/o nenes eleven a un company/a a una altura màxima d’elevació del genoll), piràmides (elements on es connecten dos o més elevacions, a través dels companys/es que estaran elevats/des) i salts.
  • Finalment, i pel que fa al Ball, es treballarà diferents execucions tècniques de moviment al ritme de la música.
 • Horari: dimecres de 16:30 a 18:00 hores
 • Mensualitat (Curs 2019-2020): 20'00€

Danses Urbanes (1r a 6è)

Ben aviat més informació.

 • Horari: dijous de 16:30 a 18 hores
 • Mensualitat (Curs 2019-2020): 27'00€

Patinatge* (1r a 6è)

És una activitat en la que els infants progressen en el seu control i conciència postural (equilibri, control de l’espai, control tònic…), la consolidació de les habilitats bàsiques, axi com les habilitats individuals i d’equip.
Aquesta activitat es va iniciar el curs 2017-2018 i, per tant, seguirem fent: - Grup d’iniciació al patinatge amb línia i artístic, on tenen un primer contacte amb els patins i van agafant confiança, i seguretat per desplaçar-se amb ells a través de diferents jocs. - Hoquei linial, és un esport de destresa sobre els patins que conjuga equilibri, velocitat, habilitat, agilitat, reflexos, i joc en equip.

 • Horari: dilluns de 16:30 a 18:00 hores
 • Mensualitat (Curs 2019-2020): 27'00€

Robòtica (1r a 6è)

Mitjançant el kit de robòtica LEGO WEDO EDUCATION i el llenguatge de programació SCRATCH, els infants desenvolupen diferents projectes i prototips amb diferents nivells de dificultat, com per exemple, crear una maqueta a la qual li puguin donar un parell d’ordres a través d’uns sensors o crear les seves pròpies històries animades.

 • Horari: divendres de 16:30 a 17:30 hores
 • Mensualitat (Curs 2019-2020): 40'00€

Scooter - Patinet (1r a 6è)

Ben aviat més informació.

 • Horari: divendres de 16:30 a 18 hores
 • Mensualitat (Curs 2019-2020): 27'00€

Bàsquet* (3r a 6è)

AFA. ©Escola Pompeu Fabra de Barcelona

Els Gasol, Navarro i companyia comencen a anar de baixa. I qui sap si els nous cracks dels futur no hauran tingut els seus inicis a l’Escola de Bàsquet del Pompeu!! I és que el bàsquet és l’esport de més tradició a la nostra escola! Es comença amb una primera etapa d’iniciació, en la qual es treballen fonaments ofensius amb i sense la pilota (domini de pilota, bot, passades, tir, arrancades, aturades, entrades a cistella, desmarcatges, ...), alhora que diferents fonaments defensius (com ara el seguiment al jugador amb pilota i sense), per anar aprofundint posteriorment en diferents aspectes tècnics i tàctics del joc com a preàmbul per a tots aquells i aquelles que desitgin fer competició.

 • Horari: dilluns i dijous (3r i 4t) / dilluns i dimecres (5è) / dimarts i dijous (6è) de 16:30 a 18:00 hores
 • Mensualitat (Curs 2019-2020): 38'00€

end faq

Bústia de Suggeriments

NOVETATS

Us deixem el PDF de la me...
Recordeu que disposeu de ...
Us deixem el programa de ...
Disposeu de dos nous comu...

COMUNICATS

Per fer arribar a les famílies informació relativa a l'AFA.

llegeix

GALERIA

Recull de fotografies de les activitas organitzades.

mira

MENÚ DEL MES

Consulta el menú que tenim preparat per aquest mes.

llegeix

0.png0.png2.png1.png7.png8.png1.png6.png
Go to top