Des de 1959 educant persones lliures

AMPA - Menjador. ©Escola Pompeu Fabra de Barcelona

Projectes i activitats dins l'àmbit del menjador

Com escola membre del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat [Agenda21BCN] i dins del col·lectiu d’ESCOLES+SOSTENIBLES, aquest curs tornarem a participar en el projecte ENS HO MENGEM TOT.

Què és?

És un projecte on es proposa dedicar una setmana de cada mes, de gener a maig de 2018, a analitzar i estudiar el grau de malbaratament d’un determinat aliment protagonista i en el que hi participen una trentena d’escoles de Barcelona.

Cada setmana proposarem un seguit d’accions per conèixer la procedència dels aliments consumits al menjador de l’escola i quantificarem el malbaratament de l’aliment en cas que n’hi hagi.

És un projecte pensat específicament per fer-se durant el temps de menjador escolar i amb la participació activa dels educadors i les educadores que treballen amb els nens i nenes.

Per què ho fem?

Els objectius del projecte són:

 • dur a terme una campanya de sensibilització sobre el malbaratament alimentari al menjador de l’escola.
 • conèixer la petjada ecològica de determinats aliments d’ús quotidià en els àpats escolars.

Com ho farem?

L’estudi inclou una seqüència de fases, amb una pregunta per a cada dia de la setmana i una activitat lúdica que es duu a terme durant el temps de menjador i que dóna resposta a la pregunta plantejada:

 • FASE 1:
  De quin aliment parlem?
 • FASE 2:
  Quina quantitat hem malbaratat?
 • FASE 3:
  Quin és el cost?
 • FASE 4:
  Com ho podem evitar?
Cada mes es proposen un seguit d’accions per conèixer la procedència dels aliments, quantificar el malbaratament de l’aliment, en cas que n’hi hagi, difondre consells per evitar aquest malbaratament i analitzar la petjada ecològica dels aliment malbaratats.

La comunicació dels resultats la farem a partir d’una il·lustració feta per un infant de l’escola i posarem fotos de les activitats.

Bústia de Suggeriments

COMUNICATS

Per fer arribar a les famílies informació relativa a l'AFA.

llegeix

GALERIA

Recull de fotografies de les activitas organitzades.

mira

MENÚ DEL MES

Consulta el menú que tenim preparat per aquest mes.

llegeix

0.png0.png2.png5.png8.png8.png1.png1.png
Go to top