Des de 1959 educant persones lliures

Agenda 21. ©Escola Pompeu Fabra de Barcelona

L'hort a l'escola

La nostra escola forma part de l'Agenda 21 que és un programa on l’Ajuntament anima els centres educatius (professorat, alumnat, monitors, personal no docent i famílies) a fer la seva pròpia agenda, com a projecte d’educació, participació i implicació cívica. Està pensat en l'ambiciós projecte planetari d'imaginar i construir un món millor i més sostenible, començant per la intervenció en l'entorn més immediat.

És per això que des del curs 2011-12 arran de la Setmana de...” M’ho compres?” vàrem decidir enrolar-nos en aquest engrescador projecte col·lectiu per donar continuïtat i suport a la tasca iniciada a l' escola de revisió dels plantejaments i pràctiques educatives i de compromís en accions de millora en relació al medi ambient i la sostenibilitat.

Ja hem incorporat un ventall d’iniciatives de millora de la pròpia escola i de l’entorn, com ara:

  • Ampliació de l’hort escolar. Amb la subvenció rebuda es compren nous planters i jardineres.
  • Poda i cura dels arbres i plantes del pati
  • Esmorzars saludables en carmanyoles.
  • Canvi d’embolcalls en els pícnics de les excursions.
  • Reciclatge de paper
  • Reducció de paper enviant documents a través de mitjans electrònics tant per reduir les impressions de paper, com per reduir la quantitat de residus de paper generats.
  • Recollida selectiva de residus orgànics generats al menjador escolar (algunes restes de cuina es tiren al compostador i es barregen amb matèria llenyosa dels nostres arbres, transformant-se en un adob i en un posterior recurs).
  • Elaboració de menús escolars que contenen un tant per cent d’aliments de producció local i lliures de pesticides.
  • Cistella ecològica (famílies i personal de l’escola que formen part del grup de consum ecològic  rebem setmanalment una cistella amb verdures agroecològiques del Col·lectiu Xicòria)

L'hort de l'escola - Projecte Agenda 21. ©Escola Pompeu Fabra de Barcelona L'hort de l'escola - Projecte Agenda 21. ©Escola Pompeu Fabra de Barcelona L'hort de l'escola - Projecte Agenda 21. ©Escola Pompeu Fabra de Barcelona L'hort de l'escola - Projecte Agenda 21. ©Escola Pompeu Fabra de Barcelona

QUÈ HI HA DE NOU?

Recordeu que els vídeos de les activitats que fem...
Convivències dels Mitjans!El cicle dels mitjans ...
La festa de les arts escritesTot comença a l’e...
Activitats a l\'escolaUs deixem el vídeo de l\'acti...
Utilitzem el nostre cos per explicar històriesEn ...
0.png1.png2.png1.png3.png7.png1.png
Go to top