Des de 1959 educant persones lliures

Agenda 21. ©Escola Pompeu Fabra de Barcelona

L'hort a l'escola

La nostra escola forma part de l'Agenda 21 que és un programa on l’Ajuntament anima els centres educatius (professorat, alumnat, monitors, personal no docent i famílies) a fer la seva pròpia agenda, com a projecte d’educació, participació i implicació cívica. Està pensat en l'ambiciós projecte planetari d'imaginar i construir un món millor i més sostenible, començant per la intervenció en l'entorn més immediat.

És per això que des del curs 2011-12 arran de la Setmana de...” M’ho compres?” vàrem decidir enrolar-nos en aquest engrescador projecte col·lectiu per donar continuïtat i suport a la tasca iniciada a l' escola de revisió dels plantejaments i pràctiques educatives i de compromís en accions de millora en relació al medi ambient i la sostenibilitat.

Ja hem incorporat un ventall d’iniciatives de millora de la pròpia escola i de l’entorn, com ara:

  • Ampliació de l’hort escolar. Amb la subvenció rebuda es compren nous planters i jardineres.
  • Poda i cura dels arbres i plantes del pati
  • Esmorzars saludables en carmanyoles.
  • Canvi d’embolcalls en els pícnics de les excursions.
  • Reciclatge de paper
  • Reducció de paper enviant documents a través de mitjans electrònics tant per reduir les impressions de paper, com per reduir la quantitat de residus de paper generats.
  • Recollida selectiva de residus orgànics generats al menjador escolar (algunes restes de cuina es tiren al compostador i es barregen amb matèria llenyosa dels nostres arbres, transformant-se en un adob i en un posterior recurs).
  • Elaboració de menús escolars que contenen un tant per cent d’aliments de producció local i lliures de pesticides.
  • Cistella ecològica (famílies i personal de l’escola que formen part del grup de consum ecològic  rebem setmanalment una cistella amb verdures agroecològiques del Col·lectiu Xicòria)

L'hort de l'escola - Projecte Agenda 21. ©Escola Pompeu Fabra de Barcelona L'hort de l'escola - Projecte Agenda 21. ©Escola Pompeu Fabra de Barcelona L'hort de l'escola - Projecte Agenda 21. ©Escola Pompeu Fabra de Barcelona L'hort de l'escola - Projecte Agenda 21. ©Escola Pompeu Fabra de Barcelona

Calendari Escolar

0.png0.png2.png5.png8.png7.png9.png6.png
Go to top